Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

5. Οι Άγγελοι του Θεού



Η μικρή Αγγελική και η μαμά της, πέρασαν πολύ όμορφα μέσα στο δάσος. Ήρθε όμως η ώρα να επιστρέψουν σπίτι. Κατά την επιστροφή, η Σοφία αποφάσισε να μιλήσει στη μικρή της κόρη για τους Αγγέλους, αλλά και για τους δαίμονες που θέλουν το κακό των ανθρώπων.
-Αγγελική, θέλεις να μάθεις, ποιός ήταν εκείνος ο κακός που μπήκε μέσα στο φίδι και ξεγέλασε τον Αδάμ και την Εύα μέσα στον Παράδεισο;
-Ναι, μαμά, πες μου!
-Πριν σου πω κάτι γι’ αυτόν, παιδί μου, πρέπει να σου μιλήσω πρώτα για  τους αγίους αγγέλους.
-Και τους αγγέλους ο Θεός τους έφτιαξε;
-Ναι, παιδί μου! Ο παντοδύναμος Θεός μας τους έφτιαξε, πριν ακόμα δημιουργήσει εμάς τους ανθρώπους, αλλά και όλον αυτόν τον υπέροχο υλικό κόσμο που βλέπουμε!
-Είναι πολλοί, μαμά;
-Είναι τόσοι πολλοί, που κανείς δεν μπορεί να τους μετρήσει!
-Πού είναι τώρα οι άγγελοι;
-Είναι στον ουρανό, στο ουράνιο βασίλειο του Θεού Πατέρα μας. Φτερουγίζουν γύρω από τον ένδοξο θρόνο του καλού Θεού μας και Τον δοξολογούν ακατάπαυστα με τις αγγελικές φωνές τους.
-Εμείς μπορούμε να τους δούμε;
-Οι άγγελοι, κόρη μου, είναι πνεύματα. Δεν αποτελούνται από ύλη, γι’ αυτό και είναι αόρατοι. Έτσι δεν μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να τους δούμε με τα μάτια του σώματος μας.  
-Είναι όμορφοι οι άγγελοι;    
-Είναι πανέμορφοι! Δεν υπάρχουν πιο όμορφα πλάσματα από αυτούς σε όλη τη δημιουργία του καλού Θεού μας! Λάμπουν από ουράνιο φως, γιατί το άγιο Πνεύμα πλημμυρίζει τις υπάρξεις τους με Φως και Αγάπη. Ζουν μέσα στην απόλυτη χαρά και ευτυχία. Ο Θεός τους έδωσε πολλά χαρίσματα και το μεγάλο δώρο της ελεύθερης επιλογής.
-Τι είναι αυτό το δώρο, μαμά;
-Είναι ένα δώρο με το οποίο μπορεί ο καθένας να επιλέγει από μόνος του το καλό ή το κακό. Τους έδωσε το δώρο αυτό ο καλός Θεός μας, γιατί ήθελε να Τον αγαπούν οι άγγελοι Του με τη δική τους θέληση και όχι από ανάγκη ή βία. Μετά, κόρη μου, τους χώρισε ο Θεός, ανάλογα με το έργο που κάνουν, σε δέκα μεγάλες ομάδες, που λέγονται τάγματα. Κάθε τάγμα έχει τον δικό της αρχηγό. Στο δέκατο τάγμα αρχηγός ήταν ο Εωσφόρος. Αυτός, όμως, κάποια στιγμή, ζήλεψε την δόξα του Θεού και ήθελε να γίνει Θεός, για να μπορεί να εξουσιάζει μόνος του όλη τη δημιουργία του Θεού μας. Για να το πετύχει, προσπάθησε με λόγια πονηρά να παρασύρει με το μέρος του όλους τους αγγέλους. Τότε, όμως, ένας αρχάγγελος, ο Μιχαήλ, στάθηκε ανάμεσα στους αγγέλους και με τα συνετά, γεμάτα σοφία λόγια του, βοήθησε τους αγγέλους να καταλάβουν την πονηριά του Εωσφόρου και να φύγουν μακριά του. Έτσι, ο Εωσφόρος, εκτός από τους αγγέλους εκείνους που ανήκαν στο δέκατο τάγμα στο οποίο ήταν αυτός αρχηγός, δεν μπόρεσε κανέναν άλλο να ξεγελάσει και να παρασύρει. Όλοι οι υπόλοιποι άγγελοι, με αρχηγό τον αρχάγγελο Μιχαήλ, έμειναν πιστοί και αφοσιωμένοι στον καλό Θεό μας.
-Φαντάζομαι, μαμά, πόσο θα χάρηκε ο Θεός με αυτούς τους αγγέλους που έμειναν πιστοί σ’ Αυτόν και δεν παρασύρθηκαν από τον Εωσφόρο!
-Ναι, παιδί μου, χάρηκε πολύ με τους πιστούς αγγέλους Του. Τους ευλόγησε όλους και πιο πολύ τον αρχάγγελο Μιχαήλ, τον οποίο έκανε αρχηγό όλων των αγίων αγγέλων! Μάλιστα, κατά παράκληση όλων των αγγέλων, τους χάρισε ένα καινούριο δώρο. Να είναι στο εξής σταθεροί στο καλό και στην αρετή και κανένα κακό να μη μπορεί πλέον να επηρεάζει την αγγελική τους ύπαρξη! 
-Ο Εωσφόρος και οι άγγελοι που τον ακολούθησαν, τι απέγιναν;  
-Αυτοί έφυγαν από το ουράνιο βασίλειο και τον καλό Θεό μας και έπεσαν σε ένα φριχτό και σκοτεινό τόπο, που λέγεται κόλαση. Φεύγοντας από το ουράνιο βασίλειο, έχασαν την αγγελική ομορφιά που είχαν πρώτα και έγιναν πολύ σκοτεινοί και άσχημοι. Έγιναν δαίμονες. Μετά την πτώση του Εωσφόρου και των αγγέλων που τον ακολούθησαν, αποφάσισε ο καλός Θεός μας να δημιουργήσει εμάς τους ανθρώπους. Ήθελε όσοι άνθρωποι ζήσουν στη γη σωστά, σύμφωνα με το άγιο θέλημα Του, να αποτελέσουν το δέκατο αγγελικό τάγμα που έφυγε από κοντά Του. Για το λόγο αυτό οι δαίμονες μας μισούν θανάσιμα και μας βάζουν να κάνουμε αμαρτίες, για να μη μας αφήσουν να πάμε κοντά στο Θεό, αλλά να μας πάρουν μια μέρα μαζί τους στη φριχτή κόλαση! Μπορείς τώρα να καταλάβεις, Αγγελική μου, ποιός ήταν ο κακός εκείνος που μπήκε μέσα στο φίδι, για να πλανέψει τον Αδάμ και την Εύα;
- Ο Εωσφόρος δεν ήταν, μαμά;
-Ναι, παιδί μου, αυτός ήταν! Αυτός και οι δαίμονες του θέλουν πάντα το κακό όλων των ανθρώπων! Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην κάνουμε καμιά αμαρτία ή οτιδήποτε άλλο κακό που μας βάζει στο μυαλό, για να μας κάνει δικούς του δούλους! 
-Καταλαβαίνω, μανούλα, γιατί πρέπει να είμαι καλό παιδί και να μην κάνω λάθη. Θέλω να μείνω πιστή και αφοσιωμένη στον καλό Θεό μας, όπως οι πιστοί άγγελοι, και να κάνω μόνο το άγιο θέλημα Του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: